Objavljeno od strane: nikolalucic | 22/11/2009

Kraj sezone WTCC-a

Seat WTCC

I još jedna sezona WTCC-a je se završila ovog vikenda sa poslednjom trkom u Kineskom gradu Makao.

Pred trku u Makau je bila veoma mala razlika u bodovima između prvog vozača Traquini-a i Muller-a(koji je inače mj favorit) tačnije rečeno Muller je imao tri boda manje od Trquini-a.  Što se tiče bodova u takmičenju konstruktora i tu je bila veoma napeta situacija pred trku jer je Seat bio ispred BMW-a za samo 3 boda (289: 292). Ovo je sve samo dodatno podiglo temperaturu na uličnoj stazi u Kini.

Koliko je bila napeta atmosfera i koliko je bila tehnički zahtevna staza govori činjenica da je u probnom delu i  kvalifikacijama bilo više sudara nego na bilo kojoj stazi u toku ove sezone.  Na prvom delu probne vožnje četiri manje iskusna vozača su oštetila svoja vozila već u prvim(zagrevajućim) krugovima. Ovo ni ne bi bilo tako katastrofalno da u drugom delu  dosta iskusniji vozač Tarquini nije podlegao tehničko teškim delovima ove staze i tako umalo izgubio svaku šansu za titulom. Srećom po njega Seatovi tehničari su uspeli da osposobe njegov auto za kvalifikacije.

Posle kvalifikacija prva tri mesta su bila rezervisana za:  1.Robert Huff 2. Andy Prialux 3. Augusto Farfus. Moj miljenik Yvan Muller je bio na tek  sedmom startnom mestu.

Prva trka: pobedio je Huff(Chervolet) , drugi je bio Tarquini(Seat) koji je se probio sa osmog mesta a treći Gene(Seat) koji je se probio sa četvrtog mesta.

Druga trka: prvi je bio Farfus(BMW) , drugi je bio Jorg Muller(BMV) a treći Yvan Muller(Seat).

Sveo ovo znači da je u takmičenju vozača pobedio Tarquini (127  poe.), drugi je Yvan Muller(124 poe.) a treći Farfus (113 poe.)

Na tabeli konstruktora prvo mesto je zauzeo Seat (314 poena) drugi je BMW(311 poena) a treći Chervolet(215 poena) dok je četvrta naravno Lada (83 poena).

Vidimo se u sezoni 2010/2011…e da Yvan Muller prelazi u Chervolet sledeće sezone. 😉

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

Kategorije

%d bloggers like this: