Objavljeno od strane: nikolalucic | 20/11/2009

W 3 schools …. sta je to? :)

Ko god da je krenuo iole malo ozbiljnije da se bavi web design-om morao je barem jednom da zaluta na sajt w3 schools u potrazi za resšnjima svojih problema. 🙂

Šta je to što čini ovaj sajt toliko posebnim i ne zaobilaznim? Pa za početak možete naći sve moguće tutorijale koji vam trebaju a možete naći i one koji vam ne trebaju al će vam zatrebati verujte mi! 🙂 Koristeći ovaj sajt možete naučiti razne tehnologije kao što su HTML, XML,PHP,  razne script jezike browser i serverske strane ,  jezike za upravljanje bazama podataka, WAP tehnologije, WML i jos dosta zanimljivih stvarčica.

Posebno je zanimljiva skoro ubačena sekcija „Web building primer“ (ovo ‘primer’ nije reč na srpskom 🙂 ). U ovoj sekciji je lepo i detaljno objašnjeno šta sve jedan web design-er za početak treba da zna. Malo će te  biti prosetani kroz osnovni HTML, PHP , JavaScript i MySQL. U slučaju da je ovaj kurs ispod vaših želja i mogućnosti onda možete da pokrenete kurs „Web building“ koji predstavlja napredniji kurs i koji ce vas uvesti u profesionalno pravljenje web sajtova. Upitiće vas u neke design standarde, standarde bezbednosti, kako da optimizujete svoje sajtove za web pretraživače i jos dosta korisnih stvari.

Ovaj sajt je jedan veoma koristan deo interneta i ako imate tendencije ka necemu što ima makar i malo povezanosti sa web design-om onda vam čvrsto preporučujem da posetite ovaj sajt i da iskoristite besplatno znanje koje vam je ponuđeno na njemu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

Kategorije

%d bloggers like this: